Valtion kalastonhoitomaksu 2019

Kalastonhoitomaksun maksavat kaikki 18‒64-vuotiaat kalastajat. Maksua ei tarvitse suorittaa, jos kalastaa pilkillä, mato-ongella tai ns. silakkalitkalla. Kalastonhoitomaksun voi hankkia joko koko vuodeksi 45 eurolla, seitsemäksi vuorokaudeksi 15 eurolla tai vuorokaudeksi kuudella eurolla.

Kalastonhoitomaksun voi maksaa  netissä osoitteessa Verkkokaauppa.eraluvat.fi tai puhelinpalvelussa 020 69 2424, joka vastaa arkisin kello 8‒16. Luvan voi lunastaa myös R-kioskista. R-kioskilta ostettaessa hintaan lisätään toimitusmaksu 3 euroa..

 

Mitä lupia tarvitsen?

Oheisesta taulukosta voit tarkistaa, mitä lupia tarvitset kun kalastat tai ravustat Lapissa.

Kalastustapa alle 18 v. ja yli 65 v. 18 - 64 vuotta (1.1.2016 lähtien)
onkiminen ja pilkkiminen 1) maksuton yleiskalastusoikeus ks. 2) maksuton yleiskalastusoikeus ks. 2)
viehekalastus, heittokalastus tai uistelu yhdellä vavalla
1)
viehekalastus, heittokalastus tai uistelu yhdellä vavalla 1)
Ei valtion kalastonhoitomaksua. ks. 2)
ja poikkeukset
valtion kalastonhoitomaksu tai vesialueen omistajan lupa, ks 2) ja poikkeukset
muu kalastus ja ravustus ja vapakalastus useammalla vavalla kuin yhdellä Vesialueen omistajan lupa valtion kalastuksenhoitomaksu ja vesialueen omistajan lupa

1) Onkiminen, pilkkiminen ja valtion kalastonhoitomaksulla kalastaminen on kielletty joissakin lammissa ja järvissä kalastuslaen tai ELY-keskuksen päätöksellä.. Nämä kalastuskieltoalueet löydät MMM:n ylläpitämästä kalastusrajoitukset.

2) Vaelluskalavesistön koski- ja virta-alueella onkiminen ja pilkkiminen on kielletty, ja kielto koskee myös alueen vedenomistajaa ja kalastusoikeuden haltijaa.  Lisäksi viehekalastus on kielletty koski- ja virta-alueella ilman vedenomistajan tai kalastusoikeuden haltijan lupaa.. 

 3) Valtion kalastonhoitomaksulla kalastaminen yhdellä vavalla  ei ole voimassa Tenojoella eikä Tornion-  ja Muonionjoella. Tenojoen kalastusluvista löydät tietoa Lapin ELY- keskuksen verkkosivuilta. Tornion- Muonionjokien - Könkämäenon viehekalastuksen yhteislupa-alueen kalastusluvista löydät tietoa Tornion- Muonionjoen - Könkämäenon yhteislupa-alueen verkkosivuilta ja Metsähallituksen verkkosivuilta. Lisäksi Tornion- ja Muonionjoen osakaskunnat myyvät viehekalastuslupia omille vesialueilleen. Näistä luvista saat tietoa alueen osakaskunnista.