22.5.2017

MINUN KALAMUISTONI -VALOKUVAKILPAILU LAPIN TOISEN ASTEEN JA KORKEAKOULUJEN OPISKELIJOILLE

TIEDOTE 21.05.2017

Lapin kalatalouskeskus järjestää yhteistyössä Lapin ELY-keskuksen kanssa valokuvakilpailun Lapin toisella asteella tai korkeakouluissa opiskeleville.

Kilpailun aiheena on minun kalamuistoni – muisto voi liittyä kalastukseen tai kalaruokiin. Kilpailussa haetaan kalastukseen ja kalaruokiin liittyvää tunnelmaa eli kyse ei ole kalakuvakilpailusta. Raati painottaa kuvien innovatiivisuutta ja uusia näkökulmia nuorten ja nuorten aikuisten kalastusharrastukseen ja kalaruokiin. Kuvien tulee olla Lapin maakunnan alueella 1.1.-4.8.2017  kuvattuja.

Kilpailuun voivat osallistua vuonna 1992 ja sen jälkeen syntyneet  Lapin korkeakouluissa (Lapin yliopisto, Lapin ammattikorkeakoulu) tai Lapin toisen asteen oppilaitoksissa (ammattiopistot ja vastaavat, lukiot) opiskelevat henkilöt. Kisassa on kaksi sarjaa:

-        Kalastusharrastukseen tai kaupalliseen kalastukseen liittyvät kuvat
-        Kalaruokiin ja ruoanvalmistukseen liittyvät kuvat

Kummasakin sarjassa palkitaan vähintään yksi toisella asteella ja yksi korkeakoulussa opiskeleva henkilö. Yksittäinen kuvaaja voi osallistua kilpailuun enintään kahdella kuvalla per sarja.

Kuva ja siihen liittyvä lyhyt (max. 1 A4) tarina  tulee lähettää sähköisesti viimeistään 4.8.2017 osoitteeseen petri.muje@proagria.fi – merkitkää viestin otsikkokenttään ”kalakuvakilpailu 2017”. Liittäkää mukaan yhteystiedot (vähintään kuvaajan nimi, kuvaajan ikä, sähköposti ja puhelinnumero), kuvaajan oppilaitos, kuvauspaikka, -aika ja kuvaamisessa käytetty tekninen välineistö (esim. kamera, objektiivi, kännykkä) sekä kuvaan liittyvä lyhyt tarina. Kuvaajalla tulee olla kaikki oikeudet kuvaan – mikäli kuvissa on tunnistettavissa olevia henkilöitä, tulee heiltä olla lupa kuvan julkaisuun.

Kilpailussa palkitaan 2-4 kuvaa per sarja valokuvaus- ja kalastusaiheisilla palkinnoilla, palkintojen yhteisarvo on 600 euroa. Raati voi myös jakaa kunniamainintoja.  Kilpailun tulokset julistetaan Rovaniemen kalastuspäivän yhteydessä Rovaniemellä 23.8.2017. Palkituille annetaan myös valokuvaan liittyvä asiantuntijapalaute.  

Palkitut kuvat ovat esillä Rovaniemen kalastuspäivänä 23.8., jolloin kalastuspäivässä vierailevat oppilaat äänestävät mielestään parasta kuvaa – valittavalle kuvalle annetaan erikoispalkinto. Palkitut kuvat ovat esillä myös Lapin kalatalouspäivillä 16.-17.11. Luostolla.

Kilpailun järjestäjä (Lapin kalatalouskeskus) varaa oikeuden käyttää kilpailussa palkittuja kuvia ja niihin liittyviä tarinoita omilla nettisivuillaan ja kirjallisessa materiaalissaan ilman eri korvausta. Muusta käytöstä sovitaan erikseen kuvaajan kanssa.

Lisätietoja Lapin kalatalouskeskus, kalatalousasiantuntija Petri Muje 040-7165346